De grootste dealer van picknicktafels in België
Snelle en betrouwbare levering
Max. 10€ verzendkosten! 

Restol Houtolie


Restol Houtolie beschermt uw buitenhout tegen weersinvloeden. Restol Houtolie dringt diep door in de houtvezels en voedt deze, zodat uw houten terrasmeubelen jarenlang een gladde afwerking hebben. Restol Houtolie is gemakkelijk aan te brengen en laat geen strepen of vlekken achter op het oppervlak van uw meubels. Bovendien heeft het een aangename geur die nog weken blijft hangen.
 

De keuze tussen Mat of Zijdeglans


Restol biedt langdurige bescherming in alle seizoenen. Het bevat een UV-filter dat ervoor zorgt dat kleuren niet vervagen. Restol vormt een beschermende laag voor vocht: waterdruppels blijven op het hout liggen, in plaats van dat ze erin dringen. Hierdoor krijgt u een duurzaam en mooi resultaat dat er uitziet als zijdeglans of matte afwerking.

Een houtolie die voor vele toepassingen kan worden gebruikt.


Restol is een veelzijdig product dat gebruikt kan worden op alle houtsoorten. Het is er in zowel glanzende als matte uitvoering.

Restol Zijdeglans is een nieuwe, verbeterde versie van Restol Houtolie. En Restol Mat is een innovatief product voor een matte afwerking op waterbasis.

Hoe Restol aanbrengen?


Als u Restol vandaag aanbrengt, zijn de resultaten binnen enkele uren zichtbaar.

Restol is gemakkelijk aan te brengen, droogt snel en kan op alle houten ondergronden buitenshuis worden gebruikt, ook op hout dat nog nooit geschuurd is.
  1. Zorg ervoor dat de ondergrond vrij is van losse deeltjes en dat hij droog is. Gebruik hiervoor een borstel (van staal).
  2. Gebruik een platte kwast om Restol™ aan te brengen. Als u een stuk hout wilt behandelen dat te groot is voor de kwast, gebruik dan een spuit of rol. Spuit of rol Restol™ in de richting die overeenkomt met de nerfpatronen in uw hout - deze lijnen moet u makkelijk kunnen zien als u naar het oppervlak kijkt
  3. Twee lagen Restol™ Zijdeglans of Mat geven voldoende bescherming. Voor een meer expressieve kleur kunt u een derde laag Restol™ Zijdeglans aanbrengen om de gewenste uitstraling te krijgen.
  4. Bij gebruik van Restol™ Zijdeglans is schuren niet nodig, maar u kunt het wel doen als u dat wilt. Het resultaat zal iets glanzender zijn, maar de werking van het product zal er niet noemenswaardig door veranderen.
  5. Omdat het pigment in Restol™ naar de bodem zinkt, is het belangrijk goed te roeren over dat deel van de pot, zodat u een evenwichtig mengsel krijgt.
  6. Om Restol™ gelijkmatig aan te brengen op grote oppervlakken, zoals schuttingen of tuinhuizen, kunt u een spuit of roller gebruiken. Breng het product in lange streken aan, parallel aan de nerf van het te behandelen houtmateriaal