De grootste dealer van picknicktafels in België
Snelle en betrouwbare levering
Max. 10€ verzendkosten! 

Picknicktafels


Een picknicktafel is een must-have voor iedereen die van het buitenleven houdt. Of het nu gaat om een gezellige maaltijd met vrienden en familie in een park of een plek om te ontspannen in uw eigen tuin, een picknicktafel is de perfecte oplossing. In deze blogpost zullen we bespreken waarom een picknicktafel een goede aankoop is, hoe je de perfecte tafel kiest, welke maat je moet kiezen en welke merken beschikbaar zijn op de markt.

Wat is een picknicktafel? Een picknicktafel is een tafel die speciaal is ontworpen voor gebruik buitenshuis, bijvoorbeeld in een park of tuin. Deze tafels zijn vaak groter dan een gewone eettafel en zijn vaak voorzien van banken of zitplaatsen aan beide zijden. Waarom een picknicktafel kopen? Een picknicktafel is een uitstekende keuze voor degenen die van buitenleven houden en graag tijd doorbrengen in de natuur. Het is een perfecte plek om te eten, drinken en socialiseren met vrienden en familie. Bovendien is een picknicktafel ook handig voor het organiseren van buitenfeestjes of picknick evenementen. Als u op zoek bent naar een picknicktafel, zijn er een aantal merken beschikbaar op de markt zoals KING, ROYAL KING, ROCKWOOD, GROENPLUS, NUBUITEN, EXTERIOO. In de volgende secties zullen we dieper ingaan op deze onderwerpen.
 

Waar koop je een picknicktafel?

 

Er zijn verschillende plaatsen waar je een picknicktafel kan kopen, zoals online of in een winkel. Elk van deze opties heeft zijn eigen voordelen en nadelen.
Als je online koopt, heb je vaak een groter aanbod en kan je gemakkelijk vergelijken. Echter, je kan de tafel niet zien en voelen voordat je hem koopt. Als je in een winkel koopt, kan je de tafel direct zien en voelen, maar het aanbod is vaak beperkter.

Onze aanbeveling is om te kiezen voor een combinatie van beide opties: zoek eerst online naar verschillende modellen en prijzen, en ga dan naar een winkel om de tafel te zien en voelen voordat je koopt. Zo kan je zeker zijn dat je de perfecte picknicktafel koopt.

 

Hoe kies je de perfecte picknicktafel?


In deze sectie bespreken we hoe je de perfecte picknicktafel kiest. Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten bij het maken van je keuze.
 
  • Maat: De grootte van de tafel is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Denk aan hoeveel mensen er rond de tafel moeten zitten en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in je tuin of op je terras.
  • Materiaal: Er zijn verschillende materialen waaruit picknicktafels gemaakt kunnen worden, zoals hout, metaal of kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus overweeg welk materiaal het beste bij jouw wensen past.
  • Weerbestendigheid: Een picknicktafel die bestand is tegen weersinvloeden, zoals regen en zon, is een must als je de tafel buiten wilt gebruiken. Kies daarom voor een picknicktafel die gemaakt is van weerbestendig materiaal of die speciaal behandeld is om tegen weersinvloeden te beschermen.
  • Comfort: Een picknicktafel moet niet alleen functioneel zijn, maar ook comfortabel. Kies daarom voor een picknicktafel met een gepolsterde zitting en rugleuning, zodat je comfortabel kunt zitten tijdens het eten of kletsen met vrienden en familie.

Aanbevelingen van ons merk: Ons merk "KING" en "ROYAL KING" bieden een uitgebreide selectie van picknicktafels in verschillende maten, materialen en weerbestendigheid. Onze picknicktafels zijn comfortabel en van hoge kwaliteit. Wij raden onze producten aan als je op zoek bent naar een picknicktafel die voldoet aan al deze eisen.

 

Welke maat picknicktafel?

 
  • Grootte van de tafel: Wanneer je op zoek bent naar een picknicktafel, is het belangrijk om te overwegen hoeveel mensen er rond de tafel moeten kunnen zitten. Wil je alleen een tafel voor jezelf of een groter gezelschap? Onze merken "KING" en "ROYAL KING" zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je de juiste grootte kunt kiezen voor jouw specifieke situatie.
  • Aantal zitplaatsen: Naast de grootte van de tafel, moet je ook rekening houden met het aantal zitplaatsen dat je nodig hebt. Onze picknicktafels zijn ontworpen met genoeg ruimte voor comfortabele zitplekken voor iedereen.
  • Aanbevelingen van ons merk: Onze merken "KING" en "ROYAL KING" bieden een grote keuze aan picknicktafels in verschillende maten, zodat je de perfecte tafel voor jouw specifieke situatie kunt kiezen. Wij raden aan om de afmetingen van de tafel te vergelijken met de grootte van de ruimte waar de tafel zal staan, zodat je zeker weet dat de tafel past en dat er voldoende ruimte is voor comfortabele zitplaatsen.
 

Wat weegt een picknicktafel?


Het gewicht van een picknicktafel kan variëren afhankelijk van het materiaal waaruit de tafel gemaakt is en de grootte van de tafel. Hieronder zetten we de gemiddelde gewichten van verschillende soorten picknicktafels op een rijtje:
 
  • Houten picknicktafels: Een houten picknicktafel is vaak gemaakt van zachthout of hardhout, zoals eiken of teak, en kan een gewicht hebben van tussen de 40 en 120 kg. Dit is afhankelijk van de grootte van de tafel en de kwaliteit van het hout.
  • Metaal picknicktafels: Metaal picknicktafels zijn vaak lichter dan houten picknicktafels en hebben een gewicht van ongeveer 20 tot 60 kg. Dit komt omdat metaal een lichter materiaal is dan hout.
  • Mobiele picknicktafels: Mobiele picknicktafels zijn vaak gemaakt van een combinatie van hout en metaal, en hebben een gewicht van ongeveer 20 tot 30 kg. Dit komt omdat deze tafels vaak op wielen zijn, waardoor ze eenvoudiger te verplaatsen zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gewicht van een picknicktafel ook afhankelijk kan zijn van de fabrikant en het specifieke model. Het is daarom aan te raden om de gewichtsspecificaties te controleren bij de verkoper voordat je een picknicktafel koopt.
 

Waarom een picknicktafel?


Picknicktafels zijn een ideale oplossing voor buitenactiviteiten zoals een picknick, barbecue of een gezellige borrel met vrienden en familie. Ze bieden een comfortabele plek om te zitten en eten, terwijl je geniet van de natuur. Bovendien zijn ze ook geschikt voor sportwedstrijden of andere buitenactiviteiten waarbij mensen samenkomen, zoals een groot familie-uitje of een buurtfeest.

Bij feesten zoals een verjaardag, bruiloft of jubileum, kan een picknicktafel ook een handige toevoeging zijn. Ze bieden een plek om te zitten en eten zonder dat je hoeft te zorgen voor veel stoelen.

Daarnaast is een picknicktafel ook een perfecte aanvulling voor een tuin. Vaak gemaakt van duurzame materialen zoals geïmpregneerd hout, kan een picknicktafel jaren meegaan als ze goed onderhouden worden. Het is een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur en kan ook een mooie aanvulling zijn op de tuin.
 

Conclusie


In deze blogpost hebben we besproken waarom een picknicktafel een geweldige aanvulling is voor elke tuin of terras. We hebben gekeken naar de verschillende opties voor aankoop, hoe je de perfecte picknicktafel kiest, welke maten beschikbaar zijn en hoeveel gewicht je kunt verwachten.

Onze aanbeveling is om onze merken "KING" en "ROYAL KING" in overweging te nemen. Deze tafels zijn gemaakt van FSC-hout en onder hoge druk geïmpregneerd, met een plankdikte van 40mm en 45mm respectievelijk. De tafelbladen en zitvlakken hebben afgeronde hoeken en zijn geschikt voor buitengebruik.

Als je geïnteresseerd bent in de aankoop van een van onze picknicktafels, neem dan gerust contact met ons op via onze website of telefoonnummer voor meer informatie.

Bedankt voor het lezen van onze blogpost over picknicktafels. We hopen dat je nu beter geïnformeerd bent over de keuzes die je hebt en dat je snel kunt genieten van een gezellige picknick met vrienden en familie.