De grootste dealer van picknicktafels in België
Snelle en betrouwbare levering
Max. 10€ verzendkosten! 

Hardhouten Picknicktafels

 

Een picknicktafel kan een aantrekkelijke en praktische manier zijn om extra zitplaatsen te bieden aan gasten in uw achtertuin. De eerste stap bij het kiezen van een picknicktafel is te bepalen hoeveel mensen er aan kunnen zitten. Als u een gezin van gemiddelde grootte hebt of van plan bent om feestjes in uw achtertuin te organiseren, dan zal een tafel van 180 cm waarschijnlijk voldoende zijn. U kunt ook rekening houden met de grootte en vorm van de ruimte waar u de picknicktafel wilt plaatsen; de meeste tafels hebben een rechthoekige of ronde/vierkante vorm, dus zorg ervoor dat dit uw verwachtingen niet beperkt.

Maar wist u dat ze ook gemaakt zijn in verschillende soorten materialen? Ze bestaan in kunststof, aluminium en hout, en elk heeft zijn eigen voordelen. Hier focussen we ons op hardhouten picknicktafels en hoe ze verschillen van andere materialen.

Waarom kiezen onze klanten voor hardhouten picknickbanken?

 

De belangrijkste reden dat klanten ervoor kiezen om hardhouten picknicktafels te kopen is omdat ze schoonheid, elegantie en duurzaamheid willen toevoegen aan hun buitenruimte. Hardhout is meestal duurder dan zachthout zoals grenen of vuren, maar dit komt omdat ze langer meegaan en duurzamer zijn. Wanneer u meer betaalt voor uw hout, krijgt u de beste kwaliteit die beschikbaar is.

Picknicktafels van hardhout zijn perfect voor iedereen die een beetje extra wil in zijn buitenruimte. Ze kunnen worden gebruikt door gezinnen met kinderen en zien er ook geweldig uit in elke omgeving, of het nu modern of klassiek design is, omdat ze in veel verschillende stijlen komen, zoals rustieke of landelijke chique ontwerpen die bij elke huisdecorstijl zullen passen!


De voordelen van hardhout

  • Hardhout is sterker en duurzamer dan grenen, wat betekent dat het beter bestand is tegen het weer.

  • Ze zijn ook minder gevoelig voor rot en waterschade omdat ze minder poreus zijn.

  • Hardhout is bestand tegen insecten, zoals termieten en mieren, wat betekent dat het niet wordt aangetast door hun aanwezigheid.

  • De weerstand van hardhout tegen kromtrekken en scheuren maakt het een ideale keuze voor buitenmeubilair dat het hele jaar door in de elementen staat (denk aan picknicktafels of Adirondack stoelen).

     

Hoe hardhouten tuinmeubelen onderhouden

Om uw hardhouten meubelen te onderhouden, gebruikt u een houtreiniger om het hout te reinigen (niet alle reinigers zijn gelijk). Daarna gebruikt u een houtverduurzamingsmiddel ter bescherming.

Voor extra bescherming kunt u om de paar maanden een conditioner gebruiken als u buiten zit. Zo voorkomt u dat vocht in de poriën van het hout dringt en daar na verloop van tijd schade veroorzaakt. Als u na regelmatig gebruik van deze producten nog meer bescherming wilt tegen water en vlekken, kunt u overwegen nog een laag aan te brengen met een beits op olie- of waterbasis.

 

Onze conclusie

Picknicktafels van hardhout zijn een geweldige investering voor uw tuin en gaan nog jaren mee. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden, wat betekent dat u geen moeite zult hebben om ze er op hun best uit te laten zien! Als u graag buiten zit en toch een comfortabele en stijlvolle plek zoekt om aan te zitten, dan zijn hardhouten picknicktafels wellicht iets voor u.